Uczniowie klasy 1cO oraz 1dO wzięli udział w lekcji chemii prowadzonej w języku angielskim w wykorzystaniem metody CLIL ( Content and Language Integrated Learning), czyli zintegrowanego kształcenia przedmiotowo-językowego. Tematem lekcji było Wykrywanie składników odżywczych w produktach spożywczych, czyli Detecting Nutritional Substances in Food Products. W trakcie lekcji uczniowie zapoznali się z podstawowym słownictwem tematycznym. W kolejnym etapie zajęć przeprowadzili w grupach doświadczenie, w którym wykrywali obecność skrobi, glukozy oraz białka w produktach spożywczych, aby ostatecznie po wykonaniu ćwiczenia sformułować wnioski. Lekcja została przygotowana i przeprowadzona przez nauczycieli chemii- mgr Agnieszkę Milcz oraz języka angielskiego-mgr Alicję Goliszewską

23 Wrz - 12:10

29 Sie - 14:12

27 Sie - 14:21

20 Sie - 22:27

07 Sie - 11:48